РУСИЈА

Ројтерс: Берлин сумња да Русија намерава да нападне Украјину

Власти Немачке не деле мишљење САД да Русија спрема инвазију на Украјину, јавља Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе у немачкој влади.
Sputnik
„Берлин више него Вашингтон сумња да Русија заиста жели да нападне Украјину и заинтересован је за смањење тензија“, наводе саговорници агенције.
Како су нагласили саговорници агенције, Берлин је заинтересован за снижење напетости. Поред тога, извори су нагласили да је циљ Немачке хитан саставак разговора у нормандијском формату.
Ројтерс јавља да су се спољнополитички саветник немачког канцелара Олафа Шолца Јенс Плотнер и заменик руководиоца администрације руског председника Дмитриј Козак током телефонског разговора који је одржан у четвртак договорили да се сретну почетком јануара где ће разговарати о ситуацији у Украјини.
Западни медији већ дуже време најављују, наводну, инвазију Русије на Украјину, што је Москва више пута негирала, наглашавајући да никоме не прети и нити планира да некога напада. У Министарству спољних послова Русије су раније изјавили да су сличне оптужбе на рачун Москве и изјаве о спремности да се помогне Кијеву да се заштити, уједно и смешне и опасне.
РУСИЈА
Кремљ: Русија никада није нападала прва
Коментар