СПОРТ

Србин је хтео, тело није дало – Лајовића молили да преда меч /видео/

Душан Лајовић морао је због јаких болова проузрокованих грчевима да преда Кристијану Гарину меч другог кола АТП Купа у Сиднеју, што је омогућило Чилеанцима да изједначе резултат (1:1). Србин није желео да одустане, а саиграчи и чланови стручног штаба су га молили да преда.
Sputnik
Није било лако Душану Лајовићу да се суочи са реалношћу и да због проблема са боловима једноставно мора да се повуче са терена у трећем сету.
Дуци је желео, жеља је била огромна, али тело једноставно није дало.
Лајовић практично од грчева није више могао да стоји на ногама, али је пошто пото желео да се врати на терен и да настави.
Душан је први сет решио у своју корист 6:4, да би следећи изгубио идентичним резултатом.
У одлучујућем трећем је било приметно да не може више исто да се креће и да узвраћа ударце и Гарин је експресно стигао до вођства 3:0 у гемовима. Уследио је краћи предах и разговор Лајовића са саиграчима и тренерима.
Сео је на клупу изговорио: „Не могу брате, не могу да станем је**те“.
Затим је херојски устао и направио два корака, али су болови били толики да практично више није могао да се помери, а у том тренутку се зачуло: „Немој Дуци молим те, немој Дуци молим те. Поцепаћеш...“.
И пресудио је разум. Послушао је савете колега, пријатеља и саиграча те је предео Гарину меч, што је обезбедило Чилеу да дође до изједначења.
Касније је уследио дубл из којег су Табила и Вере изашли као победници у двобоју са Ћаћићем и Сабановом.
СПОРТ
Србија изгубила од Чилеа – за полуфинале потребно чудо
СПОРТ
Бес, лом и туче: Није само Ђоковић био емотиван у 2021. /видео/
СПОРТ
Лајовића издало тело, Чиле преко Гарина до 1-1
Коментар