РУСИЈА

Руски мировњаци почели са радом у Казахстану /видео/

Јединице руских мировњака ОДКБ у Казахстану почеле су да обављају задатке и да обезбеђују долазак главних снага мировног контингента, саопштило је Министарство одбране Русије.
Sputnik
„Јединице из састава руског мировног контингента, које су раније стигле на територију Републике Казахстан, приступиле су извођењу додељених задатака и осигуравању доласка и распоређивања главних снага мировног контингента“, наводи се у саопштењу.
С тим у вези, војни ресор је прецизирао је да авиони војно-транспортне авијације пребацују главне снаге руског контингента у Казахстан са три аеродрома – у Московској, Ивановској и Уљановској области.
„Јединице Ваздушно-десантних снага из састава руског контингента мировних снага ОДКБ, налазе се на аеродромима 'Чкаловски', 'Иваново-Северни' и 'Уљановск-Восточни'“, наводи се у саопштењу и додаје да јединице ВКС тренутно утоварују конвенционалну технику и наоружање.
Раније је председник Казахстана Касим Жомарт Токајев затражио помоћ од ОДКБ-а.
Савет колективне безбедности ОДКБ одлучио је да пошаље у Казахстан колективне мировне снаге на ограничени период. Осим руске војске, мировне снаге ће чинити представници оружаних снага још четири земље – Белорусије, Јерменије, Киргизије и Таџикистана. Они ће бити задужени за чување државних и војних објеката и помагаће снагама реда и мира у циљу стабилизације ситуације у земљи.
РУСИЈА
У Казахстан слетеле прве јединице руских мировњака /видео/
Коментар