СПОРТ

Аустралијанци ће у четвртак објаснити зашто је Ђоковић депортован

Аустралијски Федерални суд ће у четвртак, 20. јануара, објаснити своју одлуку да Новаку Ђоковићу буде одбијена жалба, због укидања визе коју му је изрекао имиграциони министар Алекс Хок, искористивши дискреционо право.
Sputnik
Детаљно објашњење због чега је Ђоковићу наложено да буде депортован из Аустралије, што је аутоматски са собом повукло да да не може да се надмеће на Аустралијан опену, биће познато у четвртак од шест сати и 15 минута по средњеевропском времену.
Судија Федералног суда Џејмс Алсоп прочитаће на основу чега је трочлано веће донело једногласну одлуку да најбољи тенисер света Новак Ђоковић нема дозволу да остане у земљи и покуша да испише историју белог спорта на свом омиљеном Гренд слем турниру који је освајао чак девет пута.
Подсетимо, као један од главних разлога у јавности представљено је да би Ђоковић, који је невакцинисан, могао да пробуди антивакс сентимент код тамошње популације, док је Министарство здравља јасно поручило да Србин није опасан по околину, с обзиром на то да је прележао вирус корона у децембру.
СПОРТ
Лајовић проговорио о херојском чину и застави Србије у Мелбурну: „Позитивне реакције“
СПОРТ
Ђоковић не мора да брине: „Настављамо партнерство“
СПОРТ
Ђоковић, засад, има „само једну шансу“
Коментар