СПОРТ

Деманти из Аустралије – „Новак може да игра“

Крег Тејли, директор Аустралијан опена, рекао је да ће Новак Ђоковић наредне године бити у могућности да заигра на првом Гренд слему у сезони.
Sputnik
Након што је Новак Ђоковић био депортован из Аустралије постојала је опасност да први рекет света наредне три године неће моћи да уђе у ту земљу.
Међутим, Крег Тајли, директор турнира, демантовао је ту тврдњу и истакао да ће Аустралијан опен поново дочекати Новака.
„Да, моћи ће да игра. Наравно, мора прво да прође ову годину, али на њему ће бити одлука да ли ће играти. На крају крајева он је први тенисер света и заиста воли Аустралијан опен“, истакао је Тајли.
Појавила се и информација да ће Ђоковић тужити турнир, али Тајли је уверен да се то неће догодити и да је вест о томе неистина.
Не, неће нас тужити. Постоји много вести о различитим стварима, али смо и даље у позицији да се концентришемо на организацију турнира у овом тренутку и наставићемо да организујемо сјајан турнир“, истакао је Тајли.
Директор Аустралијан опена објаснио је да је организација турнира имала проблема током припрема због пандемије корона вируса.
„Знали смо да нас чека тежак период и зато је било доста контрадикторности и сложености информација“, објаснио је Тајли.
Тајли је истакао да ће се трудити да наредне године турнир буде на још вишем нивоу јер је циљ да играчи уживају када дођу у Аустралију.
„Као што радимо сваке године, прегледаћемо шта смо урадили добро, а шта можемо боље. Тенис се разликује од других спротова. Оно што треба да урадимо је да играчима понудимо окружење које воле и да им ово буде омиљено место за игру“, закључио је Тајли.
СПОРТ
Крај за Кецмановића – борио се, али је Француз био прејак
СПОРТ
Аустралија је депортовала Новака, али га Холандија чека раширених руку
СПОРТ
Надал признао: Ђоковић и Федерер су одувек били бољи од мене
Коментар