РУСИЈА

Прва реакција Кремља на агресивни потез НАТО-а

Саопштења НАТО-а да увећавају контингент, концентришу трупе и средства на источном ободу повећавају напетост у сфери безбедности, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Sputnik

„Желим да скренем пажњу да се све ово дешава, не због тога шта Русија ради, већ због онога што ради НАТО, САД и због информација које они шире“, нагласио је Песков. Он је истакао да целу ту информативну хистерију прати пуно лажи.

Он је скренуо пажњу и на концентрацију украјинске војске и технике на линији раздвајања у Донбасу, што говори да Кијев спрема офанзиву. То Москву јако брине.
Он је истакао да председник Русије Владимир Путин предузима неопходне мере како би безбедност и интереси Русије и њених грађана били осигурани.
„Управо смо ми били иницијатори преговора, консултација (о гаранцијама безбедности за Русију) и очекујемо да током ове недеље добијемо писани одговор на наше предлоге који треба да помогну да у будућности избегнемо овакве напете ситуације“, рекао је портпарол Кремља.
По његовим речима, на жалост, Русија тренутно живи у „агресивном окружењу“.
„Читамо изјаве представника држава НАТО-а, апсолутно непријатељске према нама. То је та реалност у којој живимо“, закључио је Песков.
СВЕТ
НАТО у стању приправности: Ратни бродови, ловци и трупе крећу ка истоку Европе
Коментар