СПОРТ

Швајцарац честитао Надалу: „Били смо на штакама и смејали се“

Швајцарац Роџер Федерер огласио се након што је Рафаел Надал исписао историју и постао први тенисер који је освојио рекордну 21. Гренд слем титулу. Он је честитао Шпанцу на великом достигнућу, поручивши да су се недавно шалили да су готови, а онда је Рафа успео да подигне трофеј на Аустралијан опену.
Sputnik
„Какав меч за мог пријатеља и великог ривала Рафаела Надала. Од срца му честитам на томе што је постао први тенисер са 21. Гренд слем титулом“, гласио је почетак честитке коју је Роџер написао на друштвеној мрежи Инстаграм.
Швајцарски ас који се опоравља после операције колена и могао би у другом делу сезоне да се врати на терен, сматра да Надал није рекао последњу реч.
„Пре само неколико месеци шалили смо се да смо готови јер смо обојица на штакама. Фантастично. Никада немојте да потцењујете великог шампиона. Има невероватну радну етику. Посвећеност и борбени дух су инспирација за све на свету, укључујући и мене. Поносам сам што се налазим у истој ери као Надал. Част ми је што сам имао улогу да га гурам још јаче и даље. Све што је он мени радио претходних 18 година. Сигуран сам да ће у будућности имати још успеха“, истакао је Роџер Федерер.
СПОРТ
Како су Ђоковић и Федерер „мотивисали“ Надала да покори Мелбурн /видео/
СПОРТ
Медведев: Рафа је велики шампион, супруга је вероватно разбила ТВ!
СПОРТ
Надал је неуништив – после епске борбе победио Медведева и освојио 21. Гренд слем титулу!
Коментар