Дуго чекање за столом може да буде бескрајно досадно – док нам не узму поруџбину, донесу пиће, па и да нам стигне рачун – те је за многе посетиоце брзина услуге важан фактор кад бирају ресторан.
Чекање 13,5 секунди
Реч је о мексичком ресторану брзе хране „Карне Гарибалди“, ресторану у Гвадалахари где је тркање са сатом начин живота. Иако је код сваког госта и сваког дана у овом ресторану брзина приоритет, рекорд је оборен у августу 2016. са 13,5 секунди од тренутка када је посетилац наручио до доласка хране на сто.
Иако „Карне Гарибалди“ тренутно има пет ресторана, онај у Гвадалахари је први у ланцу. Основан 1970. године, био је то ресторан у коме су била само четири стола. Тренутно, неки од од њихових ресторана имају више од 100 столова, али не губе своју ефикасност.
Како особље функционише
Као и у сваком успеху, заслуга припада запосленима, а овај ресторан има веома добро опремљен тим са таблетима, слушалицама и микрофонима који су савршено усклађени у сваком тренутку, брзо се крећу и способни су да пренесу осам или девет јела одједном, преноси портал 20 минута.
Иако се ради о типичном мексичком ресторану где се не могу пропустити најкласичнија јела, специјалитет куће је месо у сафту, традиционално јело из Гвадалахаре које се прави од ситних комадића меса у чорби зачињеној различитим зачинима.
Традиционална мексичка јела која се служе у овом популарном ресторану захтевају сате спорог кувања, па су она у суштини већ готова, односно спремљена. Чињеница да је у овом ресторану само један специјалитет је још један кључ његове брзине, а када је реч о најбржем ресторану на свету, све се рачуна.