РУСИЈА

Руска Северна флота на Норвешком мору: Потрага за „непријатељском“ подморницом /видео/

Борбени бродови Северне флоте Русије извели су противподморничку мисију на Норвешком мору у оквиру војних вежби са арктичком експедиционом групом, саопштило је руско Министарство одбране.
Sputnik
Посаде ракетне крстарице „Маршал Устинов“ и фрегата „Адмирал флоте Касатонов“ су помоћу противподморничког хеликоптера трагале за подморницама условног противника, прецизирао је руски војни ресор.
Тактика трагања за подморницом унапређена је на различите начине уз помоћ сонарних система, као и на основу информација пилота.
У исто време, пилоти модернизованог противподморничког хеликоптера Ка-27М полетели су са фрегате „Адмирал флоте Касатонов“, извели комплекс вежби визуалног, радиолокацијског и магнетометријског трагања за подморницама користећи стандардну радио-опрему и сонарну станицу.
Северна флота Русије започела је прошле недеље војне вежбе са арктичком експедиционом групом. Најављено је учешће до 30 војних бродова, подморница и помоћних бродова, као и носача хиперзвучних ракета „Циркон“ – фрегате „Адмирал Горшков“.
РУСИЈА
Непријатељ одбијен: Руски маринци „запалили“ полигон /видео/
Коментар