ДРУШТВО

Сахрањена Ксеније Вучић, потресна порука председника Србије /фото/

Ксенија Вучић, позната новинарка и прва супруга председника Србије Александра Вучића, сахрањена је данас на Новом гробљу у Београду.
Sputnik
Александар Вучић и Милица на сахрани
Председник Србије Александар Вучић, са децом Данилом и Милицом, многобројна родбина и бројни политичари, новинари и друге познате личности опраштили су се од преминуле.
Патријарх Порфирије на сахрани Ксеније Вучић
Опело је је служио српски патријарх Порфирије, који је рекао да је имао имао прилику да, пре неколико година, више од 10 дана сваки дан разговара са Ксенијом, те приметио да "ништа није случајно".
Додао је да су, тада били заједно у Кардиоваскуларној хируршкој болници и тада је, каже, приметио да је њена душа била боготражитељска и боготежњива.
"Разговари смо о смислу постојања", рекао је патријарх и додао да је сигуран да су јој одговори на та питања сада јаснија него њему.
"Њено срце, њена душа је испуњена радошћу, а ако постоји туга то је због људи који остају овде, а који њу воле и које је она волела", рекао је патријарх.
Он је позвао све да преточе тугу у молитву за њену душу.
Патријарх је рекао да Бог има свој ред и да сви одлазе у време које је најбоље по њих.
Сахрана Ксеније Вучић
Ксенија Вучић изненада је преминула у суботу у 56. години.
Андреј Вучић на сахрани
Александар Вучић се данас на свом инстаграм профилу емотивно опростио од своје прве супруге, новинарке Ксеније Вучић.
"Хвала ти што је наша Милица данас снажна и непоколебљива девојка, наш Данило пристојан и храбар момак, хвала ти што си нашу децу васпитала да је највиша вредност бити добар човек.
Хвала ти што си била мој одани пријатељ и подршка свих ових година, што си веровала и несебично давала све од себе, помагала да наша Србија и народ иду напред.
Заспала си у загрљају нашег сина, верујем да си тако желела, загрљај Милице и Данила био је твој цео свет.
Почивај у миру, и вечно хвала на свему.
Твој Александар", написао је Вучић уз Ксенијину фотографију.
Сахрани су присуствовали премијерка Ана Брнабић, председник парламента Ивица Дачић, министри у влади Синиша Мали, Ненад Поповић, Дарија Кисић Тепавчевић, Маја Гојковић, Милан Кркобабић, Ирена Вујовић, Анђелка Атанасковић, Александар Вулин, Небојша Стефановић, градоначелник Београда Зоран Радојичић заменик градоначелника Горан Весић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, амбасадор Србије у САД Марко Ðурић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, бивши председник Србије Томислав Николић, бројни посланици и чланови СНС, пријатељи, колеге...
Председник Скупштине Србије Ивица Дачић сахрани Ксеније Вучић
Премијерка Ана Брнабић на сахрани Ксеније Вучић
Петар Петковић и Марко Ђурић на сахрани
Александар Вулин и Милан Мојсиловић
Небојша Стефановић на сахрани
Дарија Кисић Тепавчевић на сахрани
Грађани на сахрани Ксеније Вучић
Сахрана Ксеније Вучић
Коментар