РУСИЈА

Захарова: „Руска претња“ – покушај Америке да поврати имиџ „непобедивости“

САД и Велика Британија измислиле су „руску претњу“ за своју даљу „херојску борбу“ против ње, написала је на свом телеграм-каналу званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik
„Време пролази, Русија не напада Украјину. Разумљива је калкулација САД које су наручиле „музику“ и Британаца који су им се придружили: сами су измислили руску претњу, сами кренули у херојску борбу против ње, како би потом извели провокацију и на сав глас објавили своју победу“, написала је Захарова.
Овде имате могућност и да скренете пажњу са сопствених политичких криза, шансу да уложите милијарде за наоружавање „слабих демократија“ и могућност да повратите имиџ „непобедивих“ након авганистанске катастрофе, додала је она.
Захарова је истакла да и ЕУ није непристрасна страна у украјинском конфликту.
„Бори се за своју сферу утицаја, закуцану још 2013. године када су у Бриселу, не бирајући средства и прешавши преко свих приговора законите владе земље, очајнички гурали асоцијацију Украјине и ЕУ“, подсетила је она.
На крају Украјину нису ни примили у ЕУ, указала је портпаролка МИП-а.
„Изгледа, неће је скоро ни примити. Након садашњег западног перформанса неће је примити ни у какву пристојну алијансу – коме је потребна држава на коју „само што није напала Русија?“, рекла је Захарова, истакавши да је Москва више пута говорила да Запад најмање интересују интереси Украјинаца.
РУСИЈА
Захарова: Представници НАТО-а су „натисти“
Коментар