РЕГИОН

Мандић: Нећу бити у новој влади, али у њој треба да буду аутентични представници српског народа

Андрија Мандић, један од лидера ДФ, каже да он неће бити у новој Влади Црне Горе, али да у њој треба да буду аутентични представници српског народа.
Sputnik
Присталице Андрије Мандића, председника Нове српске демократије и једног од лидера Демократског фронта (ДФ) захтевају да о новој Влади и статусу Срба у Црној Гори напокон почну разговори и то са лидером ДПС-а и председником Црне Горе Милом Ђукановићем, пише Политика у штампаном издању.
Мандић за Политику каже да он неће бити лично део нове Владе, али да аутентични представници српског народа треба да буду у њој. Такође је истакао да су протести који се одржавају ових дана део стратегије у борбу против прекрајања изборне воље грађана, али не и борба за одбрану било чијих фотеља.
„На протестима које организују Демократе биће не само посланици, већ и чланство и симпатизери ДФ-а“, додао је он.
Навео је да су Демократе заказали „партијски протест“ и да се нису консултовали са ДФ-ом, али да ће они ипак исказати солидарност.
„Да би протести били успешни неопходни су заједништво и прецизно дефинисани циљеви. Пожељно је да такве протесте организује организациони одбор састављен од свих политичких странака“ закључио је Мандић, преноси Дан.
РЕГИОН
Ако Абазовић буде премијер, СНП тражи место председника парламента
РЕГИОН
Шта кажу главни актери кризе у Црној Гори поводом започетих протеста /видео/
РЕГИОН
Бечић поручио окупљенима на протесту у Подгорици: Народе Црне Горе, спремај се за изборе /видео/
Коментар