СРБИЈА

Селаковић: Појачати дипломатско и економско присуство Србије у Африци

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић шестодневну посету земљама централне Африке завршио је посетом Камеруну где је разговарао са председником Владе, министром спољних послова, као и са министрима одбране, пољопривреде и телекомуникација.
Sputnik
„Дочекани смо као велики пријатељи и имао сам прилику да се трећи пут у пет месеци сретнем с министром иностраних послова Камеруна“, рекао је Селаковић, а саопштило Министарство спољних послова.
Министар је истакао да је на свим састанцима исказана спремност за јачање политичког дијалога, али и сарадње у областима пољопривреде, одбране, телекомуникација и савремених технологија.
Такође, како се наводи, пренео је да је са премијером Камеруна разговарао о неопходности закључивања споразума који ће дефинисати правни основ сарадње две државе, али и да су сви саговорници спремни да што пре посете Србију и наставе комуникацију с колегама министрима о конкретним видовима сарадње.
Селаковић је рекао да је за Србију од посебне важности подршка Камеруна у заштити нашег територијалног интегритета и суверенитета, и захвалио на активној подршци коју нам ова земља пружа у свим међународним форумима.
Сумирајући посете Екваторијалној Гвинеји, Габону, Сао Томе и Принсипеу и Камеруну, министар је рекао да све ове државе имају огроман потенцијал за сарадњу, а да је наш задатак да појачамо дипломатско и економско присуство у овом делу света.
„У четири државе видели смо се са два председника и два премијера, министрима спољних послова, пољопривреде и одбране“, истакао је Селаковић, и додао да су сви саговорници исказали одушевљење оствареним напретком Србије, пренео је Танјуг.
Коментар