РУСИЈА

Москва: Изјаве Запада да Русија фабрикује поводе за инвазију на Украјину ─ лаж

Изјаве западних земаља да Русија наводно „фабрикује“ поводе за „инвазију“ на Украјину су лаж, саопштило је руско Министарство спољних послова.
Sputnik

„Последњих месеци, број лажних вести, фабрикованих и објављених у бројним америчким и европским медијима вишеструко се повећао. Колективни Запад измишља све нове и нове датуме за наводни напад Русије на Украјину, непостојеће шеме инвазије и лицемерно одбацује чињеницу да становници Донбаса страдају због кривичних дела кијевског режима“, наводи се у саопштењу на сајту Министарства.

Министарство напомиње да се „лажне тврдње званичника западних земаља да Русија наводно фабрикује поводе за ‘инвазију’ на Украјину“ и „актуелни вишедневни маратон информационог терора“ представљају традиционалну политику Запада.
Лондон и Вашингтон су историјски ‘шампиони’ у фабриковању изговора за деструктивна дејства, укључујући и инвазију на друге државе, њихову окупацију, наношење разорних удара, увођење незаконитих санкција“, наглашава се у саопштењу.
Западне државе у последње време изражавају забринутост због наводно опасних дејстава Русије у близини граница Украјине. Москва је више пута демантовала такве оптужбе, истичући да никоме не прети и нема намеру никога да напада, а тврдње о „руској агресији“ користе се као изговор да се још више војне технике НАТО-а постави близу руских граница. Неосноване тврдње да Русија спрема провокације настављају да стижу са Запада, упркос повратку руских трупа у своје базе после вежби. Русија је такође више пута наглашавала да није страна у сукобу у Украјини и да није предмет Минских споразума.
РУСИЈА
Кремљ објаснио какав епилог може имати свакодневно објављивање дана "Д"
Коментар