Пре него што почнемо да радимо било шта у кухињи потребно је да за почетак добро опремо руке. Када смо то урадили, враћамо се на прање одређених производа. Прво би требао да их држимо под хладном водом из славине најмање 10 секунди и да се уверимо да је цела спољашњост потопљена и испрана. Овај процес хладног испирања ће помоћи у уклањању пестицида или прљавштине на површини.
Како опрати чврсто воће и поврће?
Ако перете комад чврстог производа, попут јабуке или кромпира, било би добро да узмете четку са чврстим влакнима и истрљате воће, односно поврће под млазом воде. Чекиње ће уклонити сву прљавштину која у удубљењима.
Како опрати лиснато зеленило?
Лиснато зеленило треба пажљиво третирати. Најбоље је прво одвојити листове ручно и испрати сваки лист појединачно. Такође можете да ставите лиснате производе у посуду са хладном водом и оставити их да прљавштина спадне, преноси портал Магазин Новости.
Како опрати осетљиво воће и поврће?
Производи као што су бобичасто воће, печурке и меко воће сувише су деликатни да би се чистили четком. Уместо тога, држите их под сталним млазом хладне воде из славине и нежно пређите прстима низ стране да бисте ослободили прљавштину или нечистоће.