СПОРТ

„Мораћемо да поднесемо тужбу“ – Тарпишчев реаговао на одлуку ФИФА и УЕФА

Шамил Тарпишчев, члан Међународног олимпијског комитета и председник Тениског савеза Русије, рекао је да Русија треба тужбом да тражи правду након одлуке ФИФА и УЕФА да суспендују руске тимове и репрезентације из такмичења под својом ингеренцијом.
Sputnik
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
ФИФА и УЕФА су донеле одлуку о суспензији, наводећи као разлог кризу у Украјини, а наведено је и да ће таква одлука остати на снази до даљег.
„Морамо да поднесемо тужбу. На којим основама су они објавили суспензију? Морамо да видимо у каквој смо позицији и да тужимо те организације“, навео је Тарпишчев.
Он је навео да ће се све сада свести на правни случај.
„Морамо да се суочимо са овим и да нађемо шта је прекршено, да пронађемо основе на којима су наши тимови суспендовани. Фудбалери се целог живота припремају да играју за националне тимове, они нису криви ни за шта!“, истакао је Тарпишчев.
На питање о судбини руских тенисера на такмичењима, селектор руске Дејвис куп репрезентације наводи да не верује да ће доћи до суспензије.
„Ми смо водећи у тенису, Данил Медведев је први тенисер света. Не мислим да ће наши тенисери добити забране, интересовање за тенис би онда опало. Уз то, не смемо да заборавимо да одвојимо спорт од политике“, истакао је Тарпишчев.
СПОРТ
Фудбалски савез Русије: Одлука је супротна нормама и принципима
СПОРТ
ФИФА и УЕФА суспендовале Русију и њене клубове
СПОРТ
Реакција из Москве: „Одлука је екстремно узнемирујућа“
Коментар