СРБИЈА

Немачка изабрала специјалног изасланика за Западни Балкан

Бивши посланик Бундестага из странке Зелених Мануел Зарацин данас је званично именован за специјалног изасланика Немачке за Западни Балкан, саопштила је министарка иностраних послова те земље Аналена Бербок.
Sputnik
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
„На Влади смо одлучили да Зарацина именујемо за специјалног изасланика владе за државе Западног Балкана. Радујем се посебно томе, јер веома ценим Зарацина и знам с којом страшћу се залаже за интересе Западног Балкана“, саопштила је Бербок.
Она је истакла да су посебно у актуелној ситуацији од највишег стратешког приоритета стабилност и европска перспектива Западног Балкана.
„Успоставили смо функцију специјалног изасланика како би заједно са свих шест држава Западног Балкана циљано радили на развојној перспективи и како би што боље подржали реформске процесе који су у току. Зарацин ће с тим у вези тесно сарађивати са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и високим представником за БиХ Кристијаном Шмитом“, поручила је Бербок.
Она је нагласила да снажан, стабилан и миран Западни Балкан одлучују на југоистоку Европе и о будућности ЕУ, преноси Танјуг.
СРБИЈА
Курти најавио оснивање фонда за Косовске безбедносне снаге
СРБИЈА
Гервала : Србија прети региону
Коментар