РУСИЈА

Председник Русије Владимир Путин разговарао са премијером Индије и Израела

Руски председник Владимир Путин разговарао је са премијером Индије Нарендром Модијем којем је пренео да Москва настоји да организује хитну евакуацију индијских студената из Харкова кроз хуманитарни коридор у Русију.
Sputnik
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Како се наводи у саопштењу Кремља, индијски студенти су практично таоци украјинских снага, „које украјинске снаге користе као живи штит и на све начине ометају њихов одлазак у Русију“.
„Одговорност у овој ситуацији је на властима у Кијеву“, наводи се у саопштењу Кремља.
Ово је њихов други телефонски разговор у последње две недеље на тему Украјине.
Председник Русије Владимир Путин разговарао је и са премијером Израела Нафтали Бенетом којем је изложио позицију Русије у вези са процесом регулисања конфликта у Украјини, укључујући демилитаризацију и денацификацију Украјине, саопштио је Кремљ.
„Владимир Путин изложио је принципијелни став руске стране по питању регулисања конфликта, укључујући безусловно узимање у обзир интереса Русије у сфери безбедности, демилитаризацију и денацификацију украјинске државе, осигуравање њеног неутралног и ненуклеарног статуса, као и признање руског суверенитета над Кримом и независности ДНР и ЛНР “, наводи се у саопштењу.
Путин и Бенет су разговарали на иницијативу израелске стране.
Коментар