СПОРТ

Ђоковић је избегао Надала и Медведева, али чека одобрење Американаца!

Српски тенисер Новак Ђоковић добио је потенцијалне противнике за Мастерс у Индијан Велсу, али и даље није сигурно да ће учествовати на турниру, пошто чека одлуку Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ). Уколико добије одобрење, са Данилом Медведевим и Рафаелом Надалом неће моћи да се састане пре финала.
Sputnik
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Ђоковић је био пријављен за Индијан Велс, иако је претходно рекао да највероватније неће моћи да уђе у САД јер није вакцинисан.
Међутим, он је остао у жребу за Мастерс у Калифорнији и добио противника и потенцијални пут ка титули, али и даље није сигурно да ће се такмичити.
„Ђоковић је пријављен и због тога је у жребу. Тренутно смо на вези са његовим тимом. Ипак, и даље није одлучено да ли ће учествовати на турниру, пошто чека дозволу ЦДЦ-ја за улазак у земљу. Када будемо знали више, обавестићемо вас“, наведено је из Индијан Велса.
Новак Ђоковић на турнир улази као други носилац, у првој рунди је слободан, а у другој га очекује дуел са бољим из окршаја Томпсон – Гофан.
Дуел са Ендијем Маријем је могућ у трећем колу, уколико Британац савлада квалификанта и Александра Бублика.
Новаков пројектовани ривал у четвртом колу је Изнер/Шварцман, а у четвртфиналу Рубљов/Тијафо/Карацев/Хуркач.
У полуфиналу би могао да се састане са Сашом Зверевим, а у том делу жреба су још Беретини, Чилић, Оже-Алијасим, Карењо Буста, Фриц, Де Минор...
На другој страни жреба су и Надал и Медведев.
Што се осталих српских играча тиче, Филип Крајиновић и Душан Лајовић се састају у првом колу, а победник иде на Гаела Монфиса.
Миомир Кецмановић игра против тренутно непознатог квалификанта, а уколико њега победи састаје са Хрватом Марином Чилићем.
Ласло Ђере се састаје са корејским играчем Сунвуом Квоном, а победник иде на Италијана Јаника Синера, десетог носиоца.
Данил Медведев, тренутно први тенисер планете, у првом колу је слободан, а у другом игра или против Попирина или против квалификанта.
Пројекције даље кажу: У трећем колу је могућ дуел са Крајиновићем или Лајовићем, или Монфисом. Пројектовано четврто коло му је Алкарас/Баутиста Агут. У четвртфиналу га највероватније чека Циципас, а у полуфиналу Надал.
Рафаел Надал, шампион недавно завршеног Аустралијан опена, у првом колу је слободан, а у другом игра против неког од квалификаната.
У трећем су му пројектовани Еванс или Квери, у четвртом Опелка или Шаповалов, у четвртфиналу Руд или Синер, у полуфиналу Медведев или Циципас, а у финалу Ђоковић, уз могућност да ту дођу Зверев, Рубљов или неко други.
Александар Зверев, који је недавно дисквалификован са турнира у Акапулку, слободан је у првом колу, а онда иде на Димитрова или Пола.
У трећем колу га чека Де Минор, а затим Фриц или Карењо Буста у четвртом. Пројектован противник у четвртфиналу му је Матео Беретини, а у полуфиналу – Ђоковић.
Цео жреб ћете моћи да погледате ОВДЕ када буде доступан.
СПОРТ
„Где год да одем, сви хоће да се придружим гажењу“: Чувени Аустралијанац о Ђоковићевом третману
СПОРТ
Ђоковићу се поновила историја, али – ово није 2017. година
СПОРТ
Муратоглу о Ђоковићу: Могао је да вара и да то нико никада не сазна
Коментар