РЕГИОН

Додик о изјави Џаферовића о руској амбасади: Комично

Тврдити да је Босна и Херцеговина суверена, а мољакати да из ње не оде колонијални управник је комично, баш као што је комичан и покушај Шефика Џаферовића да дисциплинује амбасадора Руске Федерације, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.
Sputnik
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

На питање Срне да прокоментарише Џаферовићеву изјаву да се БиХ неће управљати из Амбасаде Руске Федерације, Додик је рекао да би могао у потпуности бити сагласан са овом његовом изјавом само да је додао да се неће управљати ни из америчке, британске или немачке, а могао би је и разумети да протеклих 27 година БиХ нису управљали управо амбасадори западних земаља.
„Амбасадор Руске Федерације, који никада није довео у питање Дејтонски мировни споразум, Устав БиХ и равноправност народа и ентитета, не би смео да буде третиран из Председништва БиХ на начин на који је то учинио Џаферовић без обзира што је у питању само реакција једног дела Председништва“ истакао је Додик.
Када је реч о Џаферовићевој изјави да је БиХ трасирала свој евроатлантски пут одлукама својих институција, укључујући и захтев за чланство у НАТО, Додик је рекао да би подсетио колегу Џаферовића да БиХ није донела одлуку о чланству у НАТО и да престане обмањивати јавност, преноси РТРС.
РЕГИОН
Додик: Комшићево обраћање личило на освету злог патуљка
Коментар