РУСИЈА

Кремљ: Изјаве Бајдена представљају личне увреде упућене Путину

Изјава председника САД Џозефа Бајдена, који је Владимира Путина назвао „убилачким диктатором“, „правим насилником“, а нешто раније и „ратним злочинцем“, полако постају личне увреде упућене руском лидеру, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Sputnik
Како је рекао, такве увреде од стране Бајдена на рачун Путина можемо да чухемо фактички свакодневно.

„Имајући у виду такву раздражљивост господина Бајдена, његов умор а каткад и заборавност, што доводи до агресивних изјава, ми нећемо давати оштре оцене како не бисмо изазвали додатну агресију“, рекао је Песков одговарајући на питање новинара да ли Русија разматра могућност раскида дипломатских односа са САД због таквих изјава америчког председника.

Говорећи о преговорима са Украјином, портпарол Кремља је рекао да је Русија показала спремност да се тај процес убрза, али да то није случај са украјинском страном.
Према његовим речима, формат и брзина потписивања докумената које припремају Русија и Украјина зависиће од формулације текста који тек треба усагласити.
„Да не улазим у детаље, могу само рећи да је руска делегација спремна да много брже спроведе у дело тај процес, али да украјинска страна не показује такву спремност“, закључио је. Песков
РУСИЈА
„Убилачки диктатор“: Бајден се поново обрушио на Путина
РУСИЈА
Бајден сматра Путина „ратним злочинцем“; Кремљ одреаговао
Коментар