РЕГИОН

„Апсолутна саботажа“: Бугарски премијер о пуштању Борисова на слободу

Бугарски премијер Кирил Петков изјавио је данас на састанку Савета министара да у Бугарској не постоји независно тужилаштво.
Sputnik
„Поново се суочавамо са апсолутном саботажом од стране Тужилаштва Републике Бугарске под вођством Ивана Гешева“, рекао је бугарски премијер, пренео је дневник „Новините“.
„Прикривају се оптужни списи до којих можемо лако да дођемо. Информације добијене од изнуђене особе се прикривају и игноришу, како се не би спровела правна истрага“, казао је Петков.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Наводи Петкова долазе након што је бивши премијер и лидер ГЕРБ-а Бојко Борисов приведен на 24 сата, у специјалној операцији изведеној у четвртак касно увече, заједно са Севделином Арнаудовом из служе за односе са јавношћу Борисова и бившим министром финансија Владиславом Горановим.
Након њиховог пуштања, из државног тужилаштва изјавили су да нема довољно података да се приведу као окривљени, преноси Танјуг.
„Брутално, гадно, вратили су нас у комунизам“, рекао је Борисов по изласку из притвора, наводећи да му је полиција упала у кућу, али да против њега ништа није пронађено, пренели су бугарски медији.
Борисов (62) је био приведен у склопу истраге о наводним злоупотребама које датирају од 2014. до 2019. године.
РЕГИОН
Бивши бугарски премијер Борисов пуштен из притвора /видео/
РЕГИОН
Приведен Бојко Борисов, објављен снимак хапшења
Коментар