ЕКОНОМИЈА

Брза пруга Београд - Нови Сад отворена за путнички саобраћај /видео, фото/

Брза пруга Београд - Нови Сад отворена је за путнички саобраћај првом вожњом брзог воза „Соко“, којим су нешто после 11 сати кренули ка Новом Саду председник Србије Александар Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан, са представницима медија.
Sputnik
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Воз је кренуо у 11.20 сати и стигао у железничку станицу Нови Сад у 11.53.
Вучић и Орбан у брзом возу
У возу су били и премијерка Ана Брнабић и министри у влади, као и представници других државних институција, као и извођача радова - кинеских компанија "China Railway International Company" i "China Communications Construction Company" и компаније руских железнице "РЖД Интернешенел" и домаћих фирми.
Руски амбасадор Александар Боцан-Харченко у првој вожњи возом "Соко"
Брза пруга Београд - Нови Сад завршена је крајем прошле године, а након тога извршено је тестирање пруге на којој ће возови достизати брзину до 200 километара на час, па ће путовање између два града трајати око 35 минута.
Воз спреман за полазак
Министар Томислав Момировић рекао је пре неколико дана да ће возна карта од Београда до Новог Сада, брзим возом коштати 300 динара у једном правцу током промотивног периода, а превоз на тој релацији биће бесплатан за децу узраста до седам година која су у пратњи родитеља, преноси Танјуг.
Машиновођа
Ово је капитални пројекат у железничкој инфраструктури након 138 година од пуштања у саобраћај прве пруге у Србији и 46 година од пуштања пруге Београд - Бар.
Ред вожње
ЕКОНОМИЈА
Објављена промотивна цена карте за брзи воз од Београда до Новог Сада
Коментар