СПОРТ

Новак не игра, али је први – Рус прети из Америке

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић започео је 363. недељу на првом месту АТП ранг листе. Иначе, листа није ажурирана у односу на претходну седмицу јер је у току Мастерс у Мајамију, па су бодови остали идентични.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Светски број 1 Новак Ђоковић и даље има 8.420 бодова, док другопласирани Данил Медведев има 8.275 бодова.
У случају да руски тенисер стигне до полуфинала Мајамија, где му је наредна препрека у трећем колу Шпанац Мартинез, очекује га повратак на трон.
Трећи тенисер света је Шпанац Рафаел Надал са 7.115 бодова, само десет мање има Немац Александер Зверев који у Мајамију има прилику да преузме позицију од актуелног освајача Аустралијан опена. Пети је Циципас, затим следе Беретини, Рубљов, Руд, Оже-Алијасим и Нори, међу првих десет.
Подсетимо, апсолутни рекорд по броју недеља проведених на врху је у власништву Немице Штефи Граф која је била прва 377. недеља.
Када су у питању остали српски тенисери Филип Крајиновић је 38, док је Миомир Кецмановић 47. рекет света, Душан Лајовић је позицију испод, док је Ласло Ђере на 54. месту.
СПОРТ
Белорускиња „побегла“ са терена од 16-годишњакиње
СПОРТ
Кирјос у животној форми, „бивши“ Рус извео незапамћен потез /видео/
СПОРТ
Американац о понижавању Ђоковића: „Политички потез људи који су желели публицитет“
Коментар