РУСИЈА

Русија: Ово није прекид ватре, али не желимо да излажемо Кијев великом војном ризику

Русија не жели да излаже Кијев великом војном ризику, изјавио је шеф руске делегације на преговорима са Украјином Владимир Медински.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Не желимо да излажемо овај град додатном војном ризику", рекао је Медински телевизији РТ.
По његовим речима, предлози Украјине који су предати руској делегацији у Истанбулу су доказ да Кијев жели да иде на компромис. Москва ће размотрити ове предлоге и изнети своје.
"Када смо видели овај корак, формулисали смо два велика реципрочна корака са наше стране. Први се односи на постепену војну деескалацију у два правца - Кијев и Чернигов. Ово није прекид ватре, већ наша жеља да постепено дођемо до деескалације сукоба барем у овим правцима“, нагласио је он.
Он је истакао да ће Генералштаб Оружаних снага Русије наредних дана саопштити конкретне детаље шта ће значити деескалација или успоравање на кијевском и черниговском правцу у Украјини.
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да драстично смањује борбена дејства на кијевском и черниговском правцу, саопштио је заменик министра одбране Русије Александар Фомин након руско-украјниских преговора у Истанбулу.
РУСИЈА
Преговори у Истанбулу: Украјина обећава да неће ступати у војне савезе
Коментар