СПОРТ

Камерун у 124. минуту до Мундијала, селектору Алжира позлило – хаос у Нигерији /видео/

Фудбалска репрезентација Алжира највећи је губитник у квалификацијама за Мундијал јер је у 124. минуту остала без пласмана у Катар. Нападач Камеруна Карл Токо Екамби постигао је гол пре последњег судијског звиждука и одвео је своју репрезентацију на завршни турнир, док је покосио Алжирце и њиховог селектора којем је позлило и завршио је у сузама.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Фудбал је по ко зна који пут демонстрирао сву лепоту и сву суровост. Алжирци су завршили на трави и у сузама, а Камерунци су били у екстази.
Али, кренимо редом и шта се све то заправо издешавало током тих 120 и кусур минута у афричким квалификацијама.
У двомечу поменутих тимова „пустињске лисице“ славиле су у првом сусрету у Камеруну резултатом 1:0 и код куће им је био довољан и реми за пласман на Мундијал.
Чупо Мотинг донео је предност гостима у 22. минуту на стадиону у Блиди, да би у наставку ВАР чак двапут „појео“ гол Алжирцима.
Прво током регуларних 90 минута, а касније и током продужетка у 98. минуту. Ипак, чинило се да се срећа коначно осмехнула Слиманију, Марезу и осталим изабраницима Ђамила Белмадија јер су у 118. минуту преко Тубе стигли до гола који им је гарантовао одлазак у Катар.
Ерупција одушељења, експлодирао је стадион, док су Камерунци пошто пото желели да виде лопту да центру и да покушају да креирају чудо. Да постигну нови гол који би им „извадио визу“ за Мундијал.
Главни судија Гасама продужио је сусрет четири минута и на крају је уследио тотални шок за Алжирце. Нгадеу је спустио једну дугу лопту коју је из срца петерца право у мрежу спровео херој камерунске нације Карл Токо Екамби.
Погодио је у 124. минуту, чиме су Камерунци отишли у Катар, а Алжирци су остали у сузама, баш као и њихов селектор Белмади који је бризнуо у плач. Касније му се слошило, а после конференције за медије поднео је оставку због неуспеха своје репрезентације.
Осим Алжира ни Нигерија неће заиграти на Мундијалу у Катару након што је ремизирала са Ганом - 1:1, а за све је крив гол у гостима јер је у првом сусрет завршен без погодака.
Прави стампдео виђен је на стадиону Абуџи, на којем је било 60.000 гледалаца, с обиром на то да је велики број навијача улетео на терен како би се обрачуна са фудбалерима који су једва избегли линч бесне масе.
СПОРТ
Познати нови детаљи за Србију у Катару
СПОРТ
Македонцима угашен мундијалски сан – Португалија и Пољска иду у Катар!
СПОРТ
Опомена у прави час – Данци очитали лекцију Србији!
Коментар