РУСИЈА

Захарова: Запад не може да застраши Кину - слабо зна њену историју

Запад не може да застраши Кину, јер слабо зна историју те земље, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Да ли Запад стварно мисли да се Пекинг може застрашити? Слабо знају историју те земље и карактер њеног народа“, коментарисала је Захарова на Телеграму информацију да се кинеска компанија Хуавеји може суочити са новим америчким санкцијама, ако подржава Русију у телекомуникационој сфери.

Она је је навела да се Кина већ суочавала са санкцијама, али је одбранила свој суверенитет, гушећи покушај пуча који је подржао Запад.
„Кинеско руководство и кинески народ су прихватили тај изазов, поразили издајнике, изборили се са санкцијама и изградили моћну национално оријентисану државу“, додала је Захарова.
РУСИЈА
Лавров: Русија ће са блиским партнерима предузети кораке за заобилажење санкција Запада
Коментар