СВЕТ

Америка шаље 300 милиона долара додатне војне помоћи Украјини

Министарство одбране САД ће обезбедити до 300 милиона долара безбедносне помоћи за подршку одбрамбеним способностима Украјине, саопштио је портпарол Пентагона Џон Кирби.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Пакет укључује ласерски навођене ракетне системе, беспилотне летелице "Пума" и "Свичблад", оклопна возила, муницију, уређаје за ноћно осматрање, термовизије, услуге сателитских снимака, комуникационе системе, митраљезе и медицински материјал.
Прецизира се да су за време администрације председника Џоа Бајдена државе доделиле војну „помоћ” тој источноевропској земљи у износу од 2,3 милијарде долара, укључујући 1,6 милијарди долара након почетка руске специјалне операције.
Како се наводи у саопштењу, „помоћ“ ће стићи у оквиру „Иницијативе за безбедносну помоћ Украјини“ (USAI), према којој опрема и средства неће долазити из залиха Пентагона, већ ће се куповати од произвођача.
Коментар