РУСИЈА

Испливали докази зверстава украјинских екстремиста над руским војницима

На интернету се појавио нови шокантан снимак зверстава украјинских екстремистичких снага које се иживљавају над заробљеним руским војницима.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

На видеу је приказано неколико руских војника који леже у локвама крви недалеко од уништене оклопне технике са ознакама руске специјалне војне операције. Украјински екстремисти испаљују три метка у рањеног руског војника који лежи насред пута. На снимку се види да су једном убијеном војнику везане руке, што говори о томе да је реч о заробљеницима који нису могли да пруже отпор.
На снимку се чују двојица војника који говоре „Слава Украјини“ и „Херојима слава“.
Место снимања је непознато.
Подсетимо, слоган „Слава Украјини! Херојима слава!“, настао је у периоду Другог светског рата, као лозинка поздрав чланова „Организације украјинских националиста“ и „Украјинске устаничке војске“, чији лидер је био Степан Бандера, који је сарађивао и са нацистима.
Коментар