РУСИЈА

Небензја захтевао од Лондона гаранције да се неће блокирати седнице СБ УН

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја затражио је гаранције од британске колегинице Барбаре Вудворд да Лондон, који овог месеца председава Саветом безбедности УН, неће у будућности блокирати седнице.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је изразио протест због одбијања Велике Британије да одржи седницу Савета безбедности о ситуацији у Бучи у понедељак.
„Желео бих да вас питам, на основу чега дозвољавате себи да се понашате на тако нечувен начин, игноришући све норме и правила?... Захтевамо од вас објашњења и гаранције да убудуће нећете оспоравати право чланова Савета безбедности да захтевају седнице“, рекао је Небензја обраћајући се сталном представнику Велике Британије.
„Сматрали сте да је могуће да направите еклатантну повреду пословника Савета и игноришете наш захтев, други пут доносећи ауторитарну, ни са ким неусаглашену одлуку, да је боље да се о овој теми разговара данас“, истакао је он.
Раније је Лондон два пута одбио Русију да одржи седницу Савета безбедности у вези са провокацијом у Бучи.
РУСИЈА
Свет ће сазнати истину о украјинској Бучи: Русија неће одустати од седнице СБ УН
Коментар