РЕГИОН

Црна Гора протерује још четворо руских дипломата; Русија: Одговорићемо

Министарство спољних послова Црне Горе саопштило је да је прогласило још четворо дипломата Амбасаде Руске Федерације персонама нон грата.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Формална нота о овој одлуци, у којој је наведен рок од седам дана о напуштању територије наше државе, уручена је данас руском амбасадору“, наводи се у саопштењу црногорског министарства.
Министарство је, како се додаје, донело одлуку на основу процене релевантних безбедносних органа у Црној Гори о активностима руских дипломата и члана 9 Бечке конвенције о дипломатским односима, пренео је портал РТЦГ.
С тим у вези, портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поручила је да ће Москва пружити одговарајући одговор на протеривање руских дипломата.
РЕГИОН
Црна Гора протерује руског дипломату
РУСИЈА
Русија протерује црногорског дипломату
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Коментар