СРБИЈА

Станић: Не могу да гласам за кандидате које подржавају Ђилас и Јеремић; Огласио се и ПОКС

Испред Српске коалиције НАДА, члан Покрета обнове краљевине Србије (ПОКС) Вук Станић саопштио је да не може да гласа за кандидате за градоначелника које подржавају Ђилас, Јеремић и Мариника Тепић и тиме практично најавио подршку листи коалиције око СНС-а чиме ће јој омогућити већину у градској Скупштини. Из ПОКС-а поручују да треба да врати мандат.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како се наводи у Станићевом саопштењу, он истиче да ће самостално одлучити кога ће подржати за градоначелника Београда, без обзира на изјаве политичких лидера и евентуалне њихове договоре.
„У политику сам ушао са циљем да сачувамо нашу отаџбину, да наши потомци буду поносни на њу као и на нас, а на шта нас обавезује завет наших славних предака. За Скупштину града Београда сам се кандидовао управо вођен тим принципима, и са жељом да као учесник у рата 1999. године помогнем и поправим положај ратних ветерана, ратних војних инвалида и породица погинулих хероја у ратовима 1990–1999 године“, наводи се у саопштењу Вука Станића, преноси Танјуг.
Стога, наводи Станић као патриота и као неко ко се борио против агресора на наш народ и нашу отаџбину, не могу ни да замислим могућност да политички подржим оне који износе најгоре оптужбе на рачун српског народа и Србије.
„Не могу да гласам и подржавам оне који нас оптужују да смо геноцидни народ, да смо агресори и ратни злочинци, да је Косово и Метохија независна држава и да Србија треба да буде чланица НАТО пакта. Тиме бих погазио заклетву коју сам дао Србији. Не могу да гласам за кандидате које подржавају Драган Ђилас, Вук Јеремић и Мариника Тепић“, поручио је Станић.

ПОКС: Станић да врaти мандат странци

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) наводи да се поноси чињеницом да има слободоумне одборнике који размишљају својом главом, али ипак око кључних питања морају поступити у складу са одлукама органа странке и одборничке групе.
„Ако не буде тако, треба да врате мандат, јер нису изабрани непосредно од стране грађана, него их је странка делегирала“, стоји у саопштењу ПОКС-а.
Из Покрета кажу да у случају иступа одборника Вука Станића, у којем изражава став да неће гласати за кандидате Маринике Тепић, Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, „деле исти став и не разумеју његово незадовољство“.
„Нама се чини да су његови мотиви да у Скупштини града наступа као самостални одборник, а не странке која га је изабрала, сасвим другачији. Надамо се да грешимо, али време ће све показати. Позивамо господина Станића да још једном размисли о својој одлуци да буде самостални одборник и упозоравамо, ако о кључним кадровским питањима буде гласао супротно ставу органа странке, да ће одмах бити искључен из странке и биће покренути сви расположиви механизми за одузимање одборничког мандата“, закључује се у саопштењу.
СРБИЈА
ДСС, Заветници и Двери осудили гласање Србије у УН
СРБИЈА
Вучић: Нисам сагласан са новим изборима, влада до августа
Коментар