РЕГИОН

Тражи се радник за специфичан посао: 15 дана на послу, 15 дана код куће, за 920 евра

Фирма "Пловпут" из Сплита расписала је конкурс за радно место светионичара на радном месту Свети Иван на Пучини.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Иако би многи данас желели да се нађу у овој улози, треба знати да се ради о заиста специфичном занимању, те да их је на Јадрану остало данас тек тридесетак, преноси Пословни дневник.
Плата износи између 6 и 7 хиљада куна (7.000 куна је 927 евра), пише Морски.хр. Згодно може бити што на светионику неће проводити месеце, већ је 15 дана на свом радном мјесту, а 15 дана може да буде код куће.
Али светионичар ће ипак све своје потрепштине намирити сам и мораће добро да се припреми за боравак на усамљеној хриди, рачунајући с тим да би могао остати и неколико дана дуже због увек за светионик реалних непредвиђених околности.
У опису радног места светионичара, Пловпут између осталог наводи контролу исправности наутичких карактеристика светионика, главног и резервног светла, сирене за маглу као и контролу свих објеката поморске сигнализације у видокругу, ручно укључивање сирене за маглу у случају квара аутоматског при видљивости мањој од 1.000 метара, текуће одржавање уређаја и опреме за сигурност пловидбе, учествовање у акцијама трагања и спашавања на мору, евидентирање у Радио дневнику метеоролошких података Државног хидрометеоролошког завода у сврху исправног испостављања рачуна за извршену услугу, те израду и достављање метеоролошких извештаја ДХМЗ-у и Пловпуту, пише портал.
Коментар