СПОРТ

Кремљ: Вимблдон ће бити на губитку ако се руским тенисерима забрани учешће

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да ће тениски турнир Вимблдон бити на губитку ако се руским спортистима забрани учешће.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„С обзиром на то да је Русија јака земља тениса, да су наши тенисери у врху светске ранг листе, то значи да ће управо такмичења бити на губитку због њиховог суспендовања. Неприхватљиво је поново правити од спортиста таоце некаквих политичких предрасуда, политичких интрига и непријатељских поступака према нашој земљи“, поручио је Песков.

„Пожелео бих момцима да, упркос томе, учине све како не би изгубили форму и испали из светске класе“, додао је Песков.
Раније је лист „Њујорк тајмс“ саопштио да су организатори Вимблдона одлучили да не дозволе учешће руских и белоруских тенисера на турниру.
Истовремено, челник Свеенглеског клуба за тенис на трави и крикет Скот Лојд рекао је да одлука о томе још није донета.
Руски тенисери који ће бити највише погођени оваквом одлуком Вимблдона су Данил Медведев, Андреј Рубљов, Карен Хачанов и Аслан Карацев, којима се предвиђао висок пласман на трећем Гренд слему сезоне.
СПОРТ
Западни медији: Вимблдон ће избацити Русе и Белорусе
Коментар