СВЕТ

Индија неће мењати свој став према Русији: Борис Џонсон после састанка са индијским премијером

Став Индије према Русији се неће променити, изјавио је данас британски премијер Борис Џонсон после састанка са својим индијским колегом Нарендром Модијем.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Историјски став Индије према Русији је добро познат и он се неће променити“, навео је Џонсон на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.
Џонсон је изјавио да је сигуран да Индија „види шта се дешава“ и да расте њено расположење за сарадњу са Великом Британијом, преноси Танјуг.
Велика Британија и Индија потписале су данас нови споразум о сарадњи у области одбране, саопштили су званичници две земље након састанка у Њу Делхију. Према том споразуму, Британија ће помоћи Индији да направи сопствене борбене авионе, изјавио је британски премијер Борис Џонсон.
Две земље ће настојати да до краја године постигну и споразум о слободној трговини, изјавили су званичници, наводи Ројтерс.
Џонсон се у Индији срео са премијером Индије Нарендром Модијем, а посета британског председника владе у години када се слави 75 година индијске независности, је историјска, рекао је Моди.
„Позвали смо на дијалог и дипломатију како би се у Украјини успоставио прекид ватре и дошло до решења проблема. Поновили смо и важност поштовања територијалног интегритета и суверенитета свих земаља“, рекао је Моди, преносе индијски медији.
Индија жели добродошлицу Великој Британији после њене одлуке да ступи у Индо-пацифичку иницијативу, додао је Моди.
Моди је исказао и забринутост због Авганистана и опасности да територија те земље буде коришћена за ширење терористичких активности.
Џонсон и Моди су се сагласили да су две земље ојачале односе и партнерство у свим сегментима.
Коментар