ГИК објавила резултате поновљених избора у Београду

На два бирачка места на којима је у четвртак поновљено гласање за одборнике Скупштине града Београда, највише гласова освојила је листа Александар Вучић - Заједно можемо све са укупно 588 освојених гласова, односно 55,1 одсто, речено је из Градске изборне комисије (ГИК).
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

На бирачком месту 7 у Раковици и на месту број 57 на Звездари победила је листа Александар Вучић - Заједно можемо све која је освојила укупно 588 гласова, односно 55,1 одсто гласова.
На та два места на поновљеним изборима друга је листа Душко Вујошевић - Ајмо људи са освојених 138 гласова или 12,9 одсто гласова, наводе из ГИК-а.
Трећа је листа Владета Јанковић - Уједињени за победу Београда са 90 гласова, односно 8,4 одсто освојених гласова, док је на четвртом месту листа Ивица Дачић - СПС, ЈС која је добила 83 гласа или 7,8 процента.
Следи листа Морамо која је добила 58 гласова, односно 5,4 процента, а затим листа Милош Јовановић - Нада за Београд са 48 гласова или 4,5 процента.
Листа Бошко Обрадовић - Двери/ПОКС освојила је 17 гласова, односно 1,6 процената, а Српска странка Заветници 10 гласова или 0,9 одсто.
Суверенисти - ДЈБ, ЗС, ЖЗС добили су седам гласова, односно 0,7 процената, а листа Војислав Шешељ - СРС пет гласова или 0,5 одсто.
Руски мањински савез је добио три гласа или 0,3 одсто, док је листа
Немања Шаровић - за сав нормалан свет добила два гласа, односно 0,2 процента гласова, речено је Танјугу у ГИК-у.
На поновљене изборе на два бирачка места изашло је укупно 1.068 бирача од 2.839 уписаних у бирачки списак, што чини 37,6 одсто.
Коментар