РЕГИОН

Абазовић доставио Скупштини програм рада нове Владе Црне Горе

Мандатар Дритан Абазовић доставио је Скупштини програм рада 43. Владе Црне Горе за седницу заказану за 28. априла на Цетињу.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Абазовић је истакао да ће нова влада почивати на два главна стуба - владавини права и економском развоју.
У уводном делу експозеа наводи се да је Црној Гори потребна политичка и друшвена стабилност, јер грађанке и грађани очекују да њихови представници дају много већи допринос помирењу и уклањању вештачки ствараних тензија “иза којих се увек крију интереси појединачних кругова или жеља за ситним политичким профитом”.
“Задатак који стоји пред овом генерацијом политичарки и политичара јесте да радимо на компромису око општих друштвених интереса, у корист, а не на штету наших грађанки и грађана. Само међусобним разумевањем, уважавањем и спремношћу да државни интерес ставимо испред личног и партијског, ова држава може напред", навео је, између осталог, Абазовић, пренели су подгорички медији.
Истакао је да управо због тога, владавина права и економски развој биће два кључна стуба нове владе, преносе Вијести.
Међу приоритетима будуће владе навео је и предлагање закона о попису становништва и реформи изборног закона.
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Коментар