РУСИЈА

Украјина је терористичка држава, Зеленски мора да сноси одговорност

Председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин коментаришући планове Кијева да изврши атентат на руске новинаре изјавио је да је Украјина терористичка држава, а њен председник Владимир Зеленски мора да сноси одговорност.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према његовим речима, отпочевши рат против Украјинаца, „Кијев је прешао на терористичка акта против цивила других држава".
„Неопходно је признати да је Украјина терористичка држава, а Зеленски мора да сноси одговорност. Одговорна лица морају бити кажњена", написао је Володин на свом Телеграм каналу.
Он је додао да овај догађај сведочи о исправности и благовремености покретања специјалне војне операције Русије у Украјини.
Подсетимо, прес-служба Федералне службе за безбедност Русије објавила је да су у ухапшени у Москви неонацисти саопштили да су планирали убиство новинара Владимира Соловјова, Олге Скабејеве, Евгенија Попова, генералног директора МИА „Русија севодња" Дмитрија Кисељова и главне уреднице РТ и МИА „Русија севодња" Маргарите Симоњан.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
РУСИЈА
Путин: Терористи спремали убиство руског новинара
РУСИЈА
Симоњанова: Није тешко умрети за истину
Коментар