СВЕТ

Сирија: Израел ракетира околину Дамаска, има погинулих и рањених војника

Четири сиријска војника су погинула, а три су рањена јутрос рано у израелском ракетном удару на положаје у близини Дамаска, саопштило је сиријско министарство одбране.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У нападу је причињена и материјална штета, додаје се у саопштењу објављеном на Фејсбуку, пренео је Ројтерс.
Министарство одбране раније је саопштило да је сиријска противваздушна одбрана оборила већину израелских ракета, које су лансиране из израелског града Тиберијаде, известила је сиријска новинска агенција САНА.
Израел већ неколико година појачава нападе на, како тврди, мете повезане са Ираном у Сирији, где су снаге које подржава Техеран, укључујући и либански Хезболах, сада мање присутне откако су ту распоређена да помогну председнику Башару ал Асаду у сиријском сукобу који је избио још 2011, наводи Ројтерс, преноси Танјуг.
СВЕТ
Израелски ловци извели напад на Латакију
Коментар