РУСИЈА

Два млада Хумболтова пингвина - нови становници московског Зоо-врта /видео/

Московски зоолошки врт добио је нове „становнике“ – два млада Хумболтова пингвина.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Недавно смо саопштили да имамо три младунца пингвина. Неколико недеља касније обрадовала су нас још два мала пингвина, први се излегао 12. марта, а други 14. марта. Са њима је све у реду, осећају се одлично. Већ имају више од три килограма“, наводи се у саопштењу зоо-врта.
На видео-снимку се и по паперју може видети да су у питању млади пингвини. Након отприлике две недеље, требало би да почне трансформација перја, након чега ће моћи да уђу у воду.
Иначе, Хумболтов пингвин је назван по хладној морској струји у којој плива., а која је добила име по истраживачу Александру фон Хумболту. Настањује Јужну Америку, тачније Чиле и Перу. Уврштен је на листу Међународне уније за заштиту природе као угрожена врста.
Бели пингвин откривен на Галапагосу /фото/
Коментар