СПОРТ

Лајовић шокирао Руда у Мадриду

Душан Лајовић победио је фаворизованог Каспера Руда после велике борбе – 7:6, 2:6, 6:4 и пласирао се у осмину финала Мастерса у Мадриду.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Србин је успео да изненади Норвежанина, који је седми на АТП ранг листи, и у наредном колу играће против бољег из дуела Хуберт Хуркач – Алехандро Давидович Фокина.
Душан Лајовић игра фантастичан тенис у шпанској престоници и не престаје позитивно да изненађује.
Тријумф над тенисером из Топ 10 спада дефинитивно у највеће победе у његовој досадашњој каријери, можда је једино тријумф над Домиником Тимом већи од овог скапла против Каспера Руда.
У првом сету виђена је велика борба - по један брејк на обе стране, те је на крају тајбрејк морао да одлучује победника првог сета у којем се боље снашао српски тенисер - 9:7.
У другом сету дошло је до драстичног пада у игри Душана Лајовића, а то је Норвежанин и те како знао да казни. Двапут је „украо“ сервис нашем тенисеру и славио је с убедљивих 6:2.
Чинило се да Лајовић неће моћи тако лако да се извуче из ситуацију у коју је сам себе довео, али је онда заиграо онај препознатљив тенис из првог сета када је био бољи ривал од Руда.
Играло се гем за гем, Лајовић и Руд себично су чували сопствени сервис, све до десетог гема, када је Србин уз неколико одличних удараца успевао да погађа линију и да натера ривала на грешку.
Руд је спасио прву меч лопту, али се Лајовић убрзо изборио и за другу коју је успео да реализује и пласира се у осмину финала Мастерса у Мадриду.
Захваљујући овог тријумфу дефинитивно ће напредовати на наредној АТП листи, вероватно ће уследити скок са 77. позиције међу 60 најбољих, док ће Руд по свему судећи испасти из Топ 10 тенисера света јер је учешће завршио већ у трећем колу поменутог Мастерса.
СПОРТ
Медведев стигао код „највећег непријатеља“ – да ли је Рус најавио Ролан Гарос?
СПОРТ
Од агоније до екстазе – ураган емоција: „Морате волети Андреја!“ /видео/
Коментар