СПОРТ

Легенда потценила бившег првака Европе: „Дзјуба да оде из Русије у некакву Звезду“

Могућност да корпулентни нападач Зенита Артјом Дзјуба појача српског шампиона Црвену звезду у јуришу на Лигу шампиона подигла је прашину у руској фудбалској јавности. Међу првима се огласио легендарни Александар Мостовој, који сматра да су мале шансе да Дзјуба напусти Русију, због, како је рекао, некакве Звезде?!
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У својим изјавама Мостовој је погрешио у једној ствари јер је Звезди „пришио“ епитет и етикету - „некаква“, с обзиром на то да су црвено-бели били прваци Европе 1991. године што се не може рећи за Зенит. Kао и да је Звезда тренутно редовни учесник најјачих европских фудбалских такмичења - Лиге шампиона и Лиге Европе.
Али, јасно је да човек има право на своје мишљење, као и да каже све оно што мисли. Тако је Мостовој за Чемпионат изнео виђење ситуације око Артјома Дзјубе и преговора у које је наводно ступио са Звездом.
„Сумњам да ће Дзјуба напустити Зенит. Да, знамо да Артјому истиче уговор и да се још не зна да ли ће му Зенит понудити нови или неће. Не видим разлог да оде из Зенита у некакву Црвену звезду. Због чега, који је смисао? Да ли Црвена звезда жели да узме Дзјубу и да гарантује себи Лигу шампиона? То многи кажу. И Зенит би играо у Лиги шампиона да имамо другачију ситуацију. Чак и уколико Зенит није заинтересован за Дзјубу, још има много руских клубова који би га радо довели. Дзјуба може да игра у било којем другом клубу у Премијер лиги Русије“, поручио је Мостовој у интервјуу за Чемпионат.
Дзјуба је члан Зенита од 2015. године у који је стигао из Спартака као слободан играч, а уговор са клубом из Санкт Петербурга му истиче 30. јуна 2022. године.
Снажни нападач је у сезони 2021/22 постигао 13 погодака и имао је 13 асистенција на 36 утакмица за Зенит.
СПОРТ
Саопштење Романа Абрамовича поводом продаје Челсија
СПОРТ
„Афричка клетва“
СПОРТ
Албанска провокација – усред Мадрида /видео/
Коментар