СВЕТ

Одбачена Трампова тужба против Твитера

Амерички окружни судија Џејмс Донато одбацио је тужбу бившег председника Доналда Трампа против Твитера којом је он оспорио суспензију са те платформе.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У пресуди судија Донато је у Сан Франциску одбацио Трампов аргумент да је Твитер прекршио његово право на слободу говора загарантовано Првим амандманом Устава САД, пренео је Ројтерс.
Твитер и друге социјалне платформе забраниле су Трампу да користи њихове услуге након што је велики број његових присталица напао Капитол САД у нередима 6. јануара 2021. године.
Напад је уследио после Трамповог говора у којем је поновио да је његов изборни пораз у новембру био последица широко распрострањене преваре, што је тврдња коју је одбацио већи број судова, као и државни изборни званичници, пренео је Танјуг.
Коментар