СПОРТ

Никола Јокић други пут заредом МВП НБА лиге!

Српски кошаркаш Никола Јокић други пут заредом проглашен је за најкориснијег играча (МВП) НБА лиге.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

То је објавио амерички новинар Адријан Војнаровски, који је непогрешив са својим информацијама. Он је навео да се током текуће недеље очекује и званична објава уз доделу МВП трофеја.
Јокић је био у трци са центром Филаделфија 76ерса Џоелом Ембидом, а тренутно није познато за колико гласова је био бољи од њега.
Подсетимо, Никола је прошле године постао први Србин МВП у историји америчке кошарке, а ове је поново надмашио конкуренцију.
Током сезоне 2021/22 Јокић је просечно бележио 27,1 поен (58,3% шута из игре), 13,8 скокова, 7,9 асистенција, 1,5 украдених лопти и 0,9 блокади по мечу.
Такође, Никола је ове сезоне постао први играч који је икада успео да у једној сезони забележи барем по 2.000 поена, 1.000 скокова и 500 асистенција.
Денвер Нагетси су захваљујући њему остварили директан пласман у плеј-оф са шесте позиције Западне конференције, али се у истом нису прославили пошто су испали у првој рунди поразом од Голден Стејта.
Ово је, иначе, четврта година заредом да лигом доминирају Европљани, пошто је пре Србина двапут у низу МВП био Грк Јанис Адетокумбо.
СПОРТ
Пешић: Јокић ми је рекао – „коуч, не поставља се питање да ли желим“
Коментар