СПОРТ

Ђоковић у мету: Надал је мој највећи ривал!

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, разговарао је за шпански дневни лист „Марка“ у ком је истакао да је Рафаел Надал његов највећи противник у каријери.
Sputnik
Истицао је увек Новак да са Биком са Мајорке гаји посебну врсту ривалитета. А то је сада и поновио.
Роџер Федерер и Рафаел Надал су одувек били ту, али за мене је Надал највећ ривал у каријери. Сазрео сам као играч јер ме је он гурао да идем у том правцу", рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић.
Ђоковић је у разговору за шпанску „Марку“ уочи Ролан Гароса, где брани титулу, истакао да иде у Париз са највећим амбицијама.
„Свакако видим себе као једног од фаворита. Не проводим много времена у размишљању о томе ко ће победити или ко има највеће шансе. Увек мислим само на себе, идем тамо са највећим амбицијама, посебно због тога како сам играо у Риму. Допадају ми се моје шансе“, истакао је Ђоковић.
Српски ас прошле године у полуфиналу је савладао Надала, а потом у финалу освојио трофеј против Стефаноса Циципаса.
„Очигледно је да је жреб нешто на шта не могу да утичем, али он ће свакако одредити мој пут ка даљој фази турнира. Игра се у три добијена сета, сваки други дан. То је гренд слем. Другачије је, морате томе различито и да приступите. Ипак, због тога како сам се осећао на терену последњих недеља, мислим да могу да догурам далеко“, поручио је Ђоковић.
Ролан Гарос ће се играти од 16. маја до 5. јуна.
СПОРТ
Новаков син Стефан освојио турнир – исти дан када и Ђоковић Рим
СПОРТ
Надал иде у Париз – али Ролан Гарос је под знаком питања!
Коментар