СРБИЈА

„Некима смета што у Црној Гори живе Срби“: Реакција Србије на захтев да се одрекне својих корена

Министарство спољних послова Србије реаговало је на захтев црногорског Министарства вањских послова да се са сајтова амбасада уклони део из историје Србије у којем се наводи да су Дукља и Зета биле племенске области средњевековне Србије, јер у Црној Гори тврде да је то нетачно.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Министарство спољних послова Србије наводи да Црну Гору поштује као суседа и као суверену и независну земљу, не спорећи право на њену државност
Немају, кажу, шта да коментаришу нити желе да воде историјске расправе, али примећују да некима смета што на тим просторима и даље живе људи који се осећају Србима, преноси РТС.
У одговору Министарства напомиње се да историјске расправе треба оставити историчарима, а да политичари и дипломате треба да воде бригу о будућности грађана Србије и Црне Горе, без обзира на њихову националну, верску или било коју другу припадност.
РЕГИОН
Скандалозан захтев Црне Горе: Траже да Србија избрише своје корене
Коментар