СПОРТ

Српски „суперхерој“ остао без титуле

Упркос одличним партијама које пружа у Јувентусу, Душан Влаховић, српски фудбалер, није успео да одбрани титулу за најбољег младог играча Серије А коју је добио претходне сезоне. Њега је наследио Виктор Осимен из Наполија.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Претходне сезоне, Душан Влаховић је бриљирао, а европски клубови су се отимали око њега.
Није било сумње да је Србин најталентованији играч у Серији А за шта је добио и признање, јер је титула за најбољег младог играча италијанске лиге завршила у његовим рукама.
Иако је наставио да игра у истом темпу и на укупно 35 мечева од којих 21 за Фиорентину, а 14 за Јувентус постигао 24 голова и пет асистенција, Влаховић није успео да одбрани титулу.
Занимљиво да је Душан имао бољи учинак него претходне сезоне када је на 37 утакмица дао 21 гол, али је најбољи млади играч за актуелну сезону Виктор Осимен из Наполија.
Перспективни нападач је и старији од Душана скоро две године, а ове године на 26 утакмица постигао је 14 голова.
Ипак, треба имати у виду да је талентовани Осимен доживео тешку повреду носа због чега није играо два месеца.
СПОРТ
Како је грешка у „куцању“ донела трофеј Ајнтрахту - Костић свакако није зажалио
СПОРТ
Српски фудбалери близу четвртфинала
СПОРТ
Пикси објавио списак играча за Лигу нација
Коментар