ДРУШТВО

„С теренца на коња“: Како се једна Немица суочила с кризом /фото/

Власница ергеле у Немачкој и тренер коња Стефани Кирхнер одлучила је да уштеди новац тако што на посао више неће ићи теренским возилом, већ помоћу коњске запреге, после поскупљења горива.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Кирхнерова (33) је израчунала да на тај начин може да уштеди око 250 евра месечно, с обзиром на количину горива коју троши њено возило, али ће уместо 10-15 минута убудуће у једном правцу путовати сат времена.
Кочије су популарне међу децом, али неки возачи постају нервозни јер журе, а коњска запрега на путу их успорава, наводи она.
Стефани признаје да њен одговор на растуће цене горива није погодан за свакога.
„Не могу да ставим коња у паркинг-гаражу. Мислим да би много више јахача ишло коњима на посао да су околности прилагођене коњима”, навела је Кирхнерова, пренела је „Политика“.
Власница ергеле у Немачкој и тренер коња Стефани Кирхнер са својом запрегом
Коментар