ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).
Пресољену супу, чорбу или гулаш можете да спасете на неколико начина. Покушајте да додате још главних састојака које сте користили у припреми, као и воду, па све заједно прокувајте још десетак минута.
Друга опција је додавање киселине која ће да неутралише вишак соли попут лимуновог сока или сирћета, али будите опрезни — овај трик делује само ако сте мало пресолили јело, у супротном резултат је преслана и прекисела супа.
И „пире“ од белог куваног пиринча или пасуља може да ублажи преслану супу или гулаш.
Неколико кашика млека, павлаке или јогурта такође помаже, јер кремасти млечни производи успешно неутралишу вишак соли.
Уколико рецепт допушта, пресољен сос може да се ублажи киселом павлаком, листом першуна, смеђим шећером или с мало меда, пренео је портал „Кликс“.