РУСИЈА

Захарова: Чињенице показују – Пољска кује планове за експанзију на Украјину

Чињенице указују на то да Пољска има планове за експанзију на Украјину, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Не сме да се искључи могућност да Варшава прави планове за 'пузећу експанзију' на територију суседне државе. Бар о томе говоре чињенице. Повезивање са специјалном војном операцијом Русије у овом случају није ништа друго до изговор“, истакла је портпаролка на брифингу.

Раније је украјински председник Владимир Зеленски најавио да ће Украјина и Пољска потписати споразум о поједностављењу преласка граница. Како је рекао, те две земље уопште не би требало да имају било какве границе или баријере.
Поред тога, како су пренели медији, Зеленски је најавио и да ће Врховној ради поднети нацрт закона којим би се пољским држављанима у Украјини доделио специјални статус.
РУСИЈА
Руска Дума: Зеленски планира да преда Пољској западне делове Украјине
Коментар